Individuele sessies

Sinds 2000 werk ik met de Pansori Living Sound benadering in mijn praktijk. Daarvoor was ik 20 jaar werkzaam als lichaamsgericht psychotherapeut vanuit Hakomi Integrative Psychology™. Steeds opnieuw ben ik gefascineerd door de stem als genezend instrument en als weg tot bewustwording.

Ieder lichaam zoek steeds opnieuw een balans. Als de balans langdurig verstoord wordt worden we ziek.
Er zijn allerlei oorzaken voor deze verstoring: fysieke, emotionele, mentale en sociale. Soms zijn deze verstoringen bijzonder ingrijpend zoals bij niet-aangeboren hersenletsel of vroeg-traumatische ervaringen. De klanken van het Pansori-zingen hebben door de briljantie een grote ordenende werking. Die ordening leidt in het lichaam en de psyche tot een nieuw evenwicht. Daardoor kan het lichaam herstellen en worden psychische trauma’s verwerkt.
Er ontstaan nieuwe mogelijkheden en we vinden meer levensvreugde. Door mijn lange ervaring als therapeut kunt u met veel vragen bij mij terecht. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als Hakomi-psychotherapeut, volgde daarna de opleiding Voice Movement Integration and Bodywork Practice en studeerde klankgeoriënteerd zingen aan het Lichtenberger Instituut in Duitsland.
Ik ben lid van en gecertificeerd door ISMETA – International Somatic Movement and Therapy Association in New York.

Ik geef bovendien zangles in de Pansori-methode. Voor klassieke zangers en mensen die zingen voor hun plezier zijn deze lessen een openbaring van de mogelijkheden van hun stem en een weg naar bewustwording die ongekend is. Er ontstaan voortdurend nieuwe klanken in de stem die we met verbazing en toenemende vreugde ontdekken en zingen.

 

Ik heb een praktijk in Frankrijk en geef ook sessies per Skype.
Voor afspraken: pansori.sound@gmail.com