Introductie workshops

Tweemaal per jaar geven de docenten van de Pansori-opleiding een introductiedag voor iedereen die Pansori aan den lijve wil ervaren of meer wil weten over de Pansori-opleidingen. Yvonne en Esther vertellen tijdens deze dag over de ontwikkeling en achtergrond van Pansori Living Sound. Ze delen de ervaringen die zij in de afgelopen 20 jaar met deze vorm van genezend zingen hebben gehad en vertellen over de wetenschappelijke onderbouwing van Pansori Living Sound. Yvonne geeft een demonstratie en een individuele les, zodat de deelnemers de werking van deze klanken zelf kunnen zien en ervaren. We werken met praktische oefeningen om de verbinding tussen klank en lichaam te verkennen en te ervaren. En natuurlijk klinken we samen op deze dag.

Yvonne heeft veel gewerkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Afgestudeerde Pansori-klanktherapeuten werken o.a. met meervoudig gehandicapten, stervensbegeleiding, vragen rond tinnitus, persoonlijke groei en geven zangles en klankconcerten.
Er is ruim tijd voor het stellen van vragen en er is een tafel met het lesmateriaal voor de opleiding, Yvonne ’s boeken en Cd’s.

Yvonne de Bruijn en Esther Putter